fredag 21. oktober 2011

Bands Crossing Borders

Jeg var på turné med Norges Nasjonale Brassband i Sør-Afrika for litt siden. Da ble prosjektet Bands Crossing Borders feiret i Johannesburg. I ti år har Norges Musikkorps Forbund, Field Band Foundation og Fredskorpset samarbeidet om en utveksling av musikklærere mellom Norge og Sør-Afrika.

Vi spilte 9 konserter i Sør-Afrika i diverse anledninger. Vi spilte bl.a. på festkonsertene til den nasjonale field band konkurransen, og dro på besøk til 2 forskjellige field bands for å spille konsert å bli kjent med de. Det var veldig varmt der nede og solen skinte hele tiden, så akkurat nå er det litt kaldt og regnfult i Stavanger i forhold!

Vi lærte mye om the Field Band Foundation, og det var et utrolig inspirerende og interessant prosjekt. Derfor ønsker jeg å informere akkurat deg om dette!

The Field Band Foundation er en organisasjon som ønsker å sette fokus på barn i økonomisk og sosialt utfordrende områder i Sør-Afrika. FBF ønsker å gi alle barn en sjanse i livet, og har forandret livet til mange tusen barn i Sør-Afrika.

Alexandra Field Band, med nye uniformer i eskene
FBF sitt mål er å gjøre flest mulig barn og ungdom klar til en fremtid der de kan være til god nytte i samfunnet. FBF tilbyr hovedsakelig musikk- og dansundervisning, men hjelper gjerne barn med for eksempel skolearbeid og generell kunnskap om livet.
FBF setter også fokus på å motkjempe HIV og AIDS i samfunnet, og barna i FBF får undervisning om dette. I Sør-Afrika er ca. 25% av menneskene smittet med HIV eller AIDS, men ved hjelp av denne undervisningen i FBF er nå kun et veldig lite antall barn som har viruset.

Dirigent Bjørn Sagstad. Utrolig dyktig fyr!
Norges Musikkorps Forbund samarbeider med Field Band Foundation, og en del av NMF sitt bidrag er å sende ned norske musikklærere med god kompetanse. Disse lærerene får opplevd utrolig mye nyttig og de blir kjent med Afrikansk kultur, samtidig som barna i FBF får tilgang til god undervisning. FBF sender også noen av deres studenter opp til Norge, til for eksempel Toneheim folkehøgskole eller universiteter. Da får de afrikanske elevene lært musikk fra et helt annet synspunkt, og de får videreutviklet sitt talent i et land som er mer åpent for kultur og utdanning.

Hilsen Kai :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar